Accordeon duo 'De Melando's'


Zang en Accordeonduo: “DE MELANDO’S”De Melando’s bestaan uit Chris en Frank, een zang-en accordeonduo uit Putte-Kapellen, een klein dorpje in Antwerpen aan de Nederlandse grens.Chris en Frank begonnen beiden op zeer jonge leeftijd accordeon te studeren, en het was ook de interesse voor het instrument dat hen bij elkaar bracht.

 

Tijdens hun jeugdjaren werden zij ook actief lid van een accordeonvereniging uit hun streek. Daar groeide het idee om samen iets in de muziek te beginnen.Chris studeerde klassiek accordeon aan de muziekacademie van Antwerpen waar zij in 1984 de regeringsmedaille behaalde met 98% en met de hoogste onderscheiding.Zoals velen begonnen zij hun loopbaan door op bruiloften, bals en op andere feesten de muziek te verzorgen en in 1981 werd de groep “De Melando’s” opgericht.

 

Ondertussen brachten zij door hun groeiend succes ook enkele muzieksingels uit. Toen zij hun zangsingel“Hello Again” uitbrachten en hun Tv-debuut hiermee van start ging veranderde er veel in het muzikale leven van Chris en Frank.Door de enorme belangstelling voor de accordeonmuziek, brachten zij in 1992 hun eerste accordeon-CD uit.Door tijdens hun optredens een mengeling van zowel zang – als accordeonmuziek te brengen, werden zij veelgevraagde artiesten in verschillende showprogramma’s zowel in België, Nederland en Duistland.

 

Een bekroning op hun vele inspanningen werd het optreden in 1995 in Duitsland, waar Chris en Frank optraden in ‘Die Starparade der volksmusik’, een tournee van enkele maanden doorheen Duitsland met vele andere Duitse artiesten. Sindsdien zijn ‘De Melando’s’ fulltime met muziek bezig en maakten zij van hun hobby hun beroep.Dat dit duo niet bang is om nieuwe initiatieven te nemen bewezen zij in 1998. Zij begonnen een eigen productiehuis dat de naam kreeg: “VDM Showprodukties”Met de nodige ervaring die zij hadden opgedaan in Duitsland, besloten zij als eerste productie een show te maken die de naam ‘Muzikantenstad’ kreeg. Met een eigen decor, vele Vlaamse artiesten, een fantastisch ballet en een live orkest bestaande uit zes professionele muzikanten trekken zij met deze unieke en spetterende show volle zalen. 

 

In november van dit jaar is Muzikantenstad al toe aan de 15-de editie.Ook shows “Muzikale Parels”, Lach Carrousel en de sfeervolle kerstshow Winterwonderland zijn producties van VDM.Het unieke aan dit bedrijf is dat het enkel Senioren shows maakt en dit op maat en budget van de organisator.  VDM staat steeds borg voor een stijlvol en hoogwaardig Seniorenfestijn! Op 19 april 2007 kregen Chris en Frank de kans om mee te werken aan het programma “Houden van”. In het grote sportpaleis van Antwerpen zorgde zij ervoor dat de 9000 aanwezigen uit de bol gingen.

 

De Melando’s weten door hun jarenlange ervaring hun publiek steeds weer te boeien. Accordeon is en blijft een zeer geliefkoosd instrument, vooral bij onze Senioren. Chris en Frank beschikken allebei ook nog over een mooie stem. Zo krijgt het publiek telkens een accordeonduo en een zangduo te horen en dat is toch een fijne afwisseling.Soms vinden De Melando’s ook nog wel eens de tijd om zelf muziek en of teksten te componeren.Maar hun mooiste en dierbaarste compositie werd geboren op 14 januari 1994 en dat is hun dochter “Lissa”.

Bekijk hier enkele videoclips