Lissa Lewis


 

Lissa, geboren 14 januari in Kapellen in de provincie Antwerpen, is de dochter van het bekende accordeonduo ‘De Melando’s’. Vanaf jonge leeftijd ondergedompeld in muziek, is het niet verwonderlijk dat Lissa al snel haar eigen talenten ontdekt en op 8-jarige leeftijd start aan de muziekacademie van Kalmthout. Muziek zit in haar genen en in 2011 geven haar ouders Frank Messeure en Chris Van Hoof haar een plaats in hun zeer succesvolle seniorenproductie ‘Muzikantenstad’.

Zo doet ze de nodige podiumervaring op en leert ze zingen met een live orkest. De reacties zijn steeds lovend en Lissa groeit uit tot de revelatie van de show. Met een ravissante uitstraling, maar nog wat ingetogen is ze klaar om uit te bloeien tot popprinses van de Vlaamse muziekwereld.

Ook ontdekker Ilia Beyers en producer Yannic Fonderie zijn gecharmeerd en horen een blend van Ann Christy en Isabelle A. in Lissa’s stem terugkomen. Ze nemen haar onder hun vleugels en bouwen een eigentijds Vlaams repertoire uit, met de power en zeggingskracht van Marco Borsato.

‘Gouden Glimlach’ is het eerste resultaat (een cover van Raffaello’s ‘Tirati su quei pantaloni’) en meteen een groot succes voor Lissa. De single blijft wekenlang in de Vlaamse hitparades. Ook de volgende singles ‘Hartsvriendinnen’, ‘Boven de wolken’ en ‘Wat ik voor je voel’ zong ze regelrecht naar de top.

2015 was een topjaar voor Lissa Lewis. Na meerdere hits brengt ze haar debuutalbum ‘Sprong in het duister’ uit. In augustus wint ze de zomertrofee van Radio 2 in de categorie van ‘Beste doorbraak’ en in het najaar deed ze het nog eens over op het gala van het Vlaamse lied. In september zong ze samen met Andrè Hazes (junior) voor het Nederlands koningspaar ter ere van het 200 jarig bestaan van het Koninkrijk.
Als hoogtepunt van haar prille carrière wordt ze ook nog eens genomineerd voor een MIA in de categorie ‘Vlaams Populair’. Tevens studeert ze ook af aan de Hogeschool Antwerpen als lerares muziek en begint ze een nieuwe studie.

In 2016 mocht Lissa optreden op het podium van ‘Het Schlagerfestival’ in Hasselt. Hier ontstonden mooie plannen voor een duet met één van Nederland's grootste zangers 'Rob De Nijs'. Het duet van Rob en Lissa kwam uit in 2017 en kreeg de titel: 'De wereld draait door', een prachtig lied met een duidelijke boodschap. Als kers op de taart krijgen Rob en Lissa een loftrompet voor 'Beste Duet'. 

 

In 2018 werden de singles 'M'n eigen gang gaan' en 'Rots' uitgebracht. In 2019 volgden de singles 'Leven het leven' en 'Zoveel hou ik van jou'. 

Bekijk hier enkele videoclips