Nieuwe CD ‘Ida De Nijs’

Ida de Nijs

EEN NIEUW ALBUM!

UIT DE SCHADUW heet het nieuwe album. Ida is er terecht heel trots op. ZANDLOPER was al CD van de week op Radio 2 in het programma “De Lage Landen” en op NPO 5 in Nederland in het programma “Volgspot”. Dit album heeft één van die twee laureaten al voordat het uitkomt. Wederom heeft Ida de Nijs een selectie gemaakt uit meer of minder bekende liedjes die ze, met haar team, vertaalde naar het Nederlands en prachtig nieuwe nummers die haar werden aangereikt door Maarten Peters, Mary Boduin, Patrick Zinotti, Udo en Sabien Tiels. Ook staan er een paar liedjes op die haar zelf ontroerde en die een nieuw arrangement kregen. De mix maakt het een album dat je blijft beluisteren.

Eerder dit jaar In het prachtige bracht Ida in CC Zwaneberg in Heist-op-den-Berg met een fenomenaal live orkest en de beste backing vocals van België een liedjesprogramma met een bijzondere inhoud. Niet alleen liedjes van haar twee prachtige albums maar ook liedjes van háár idolen. Toen al zong zenieuwe liedjes van haar nieuwe album “UIT DE SCHADUW”. Een avond om je hart te warmen werd het. Het publiek reageerde verrast op een stukje cabaret, een ode aan Toots, maar vooral op Ida’s speciale gast Maarten Peters.

Ida de Nijs bracht haar jeugd door in Beverwijk/Wijk aan Zee.
Ze ging naar een school met kunstzinnige vorming in Amsterdam. De IVKO zorgde ervoor dat ze in aanraking kwam met muziek, cabaret en andere artistieke uitingen. Daar ook bleek al vroeg dat ze kon zingen. Ze zong af en toe in een kleine studio bij Ruud Klokgieter, de gitarist van ZEN. (Hair 1969). Duo’s werden gevormd met o.a. Jan ten Hoopen en Ton Souren. Maar om echt een zangcarrière na te streven kwam er eigenlijk niet van.
Dat gebeurde pas toen ze in België kwam wonen, haar drie dochters groot werden en ze een nieuwe liefde vond in een jeugdvriend. Waarom ze niet meer zong, vroeg hij.

Ze kreeg de opname van een CD voor haar verjaardag. De ACE studio en de uitgenodigde muzikanten waren verbaasd. Hier stond een volledig onbekende vrouw van 56 die zonder problemen alles zong wat er van haar gevraagd werd met een volledig eigen stemgeluid. Dat de CD alleen voor haar kinderen en toekomstige kleinkinderen zou zijn vonden ze geen goed idee. HKM werd ingeschakeld en het album ”Tussen Amsterdam en Brussel” met liedjes die Ida altijd graag eens zou willen zingen werd vormgegeven door Rens Dekker. Ze ging optreden, werd gedraaid op de grotere Vlaamse muziekstations en op talloze kleine radiostations in Nederland en België. MENT TV, de grote Vlaamse muziekzender voor Nederlandstalige muziek en TV Oranje in Nederland zonden haar clips uit en ze begon te begrijpen dat ze serieus een zangeres aan het worden was. Complimenten van Liesbeth List, Gerard van Maasakkers, en vele anderen die ze had gecoverd op “Tussen Amsterdam en Brussel” hielpen haar zelfvertrouwen groeien……

Deze vindt je misschien ook leuk...

0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *